Matildas cykelflotta

Elcyklar

Vi har just nu 5 elcyklar och det är de vi använder allra mest. För mig är de en förutsättning för att kunna leva på landet utan bil, för jag är i grund och botten en ganska lat person. Vi tragglat oss igenom 7 elcyklar nu på lite drygt 5 år.

Elcyklar vi haft:
– 1 röd Ecoride
– 2 ihoppfällbara Envimove
– 1 hemmabygge med tre hjul
– 1 trehjulig lådcykel, Cargobike
– 2 vita Lifebike

Den röda Ecoriden var en av mina favoriter. En toppencykel verkligen! Den klarade ca 5 år på grusvägarna genom snö och slask och säkert över 2000 mil. Ska man skaffa sig en elcykel är Ecoride verkligen ett märke jag kan rekommendera.IMG_3187

Våra två små ihophällbara cyklar av märket Envimove håller än efter över 5 år på landet. De är toppen att ha om man får besök som man ska hämta upp på stationen nere på stan. Vik ihop cyklarna och ta dem med i en kärra eller i lådcykeln och sen kan vi alla cykla tillsammans hem från stationen. Det tar några svängar att lära sig att cykla med så små hjul, men det fixar man.Tipentur 28 okt 2010 (2)

Vårt hemmabygge, trehjulingen, består av en gammal blå trehjulig monark som vi köpte begagnat på blocket och ett el-hjul som min make monterat fast istället för orginalframhjulet. Den var guld när jag var gravid med vårt första barn och var rädd för att slira på isen när jag var höggravid mitt i vintern. Den står just nu på kö för reparation och kanske återuppstår även den såsmåningom.

Trehjulingen klarar alla väder och är helt oslagbar vid halt väglag.
Trehjulingen klarar alla väder och är helt oslagbar vid halt väglag.

Vår Lådcykel av märket Cargobike har också tre hjul. Jag gillar trehjulingar just för stabiliteten. Särskilt tryggt känns det när man ska frakta barnen. Att ha barnen framför sig är också mycket roligare än att ha dem bakom sig i kärra. Vi får med massor, både tungt och stort med vår lådcykel, vilket är något som också är en förutsättning om man vill bo på landet utan bil.IMG_3618

De två lifebikecyklarna vi har var ett spontanköp, begagnade från blocket. Vi fick dem för ett bra pris. Men de är inte gjorda för landet. De är rankare, känns ostabilare och är inte allt lika bra som Ecoride. Det märks att det är ett billigare märke. Men de rullar på.

Vanliga cyklar

De vanliga cyklarna använde vi mycket när vi bodde i stan, men nu står de mest på loftet i vedboden. Men ibland är de bra att ha om el-cyklarna krånglar eller om vi behöver hämta mycket folk nere på stan samtidigt.

Enhjulingar och hjulingen

Vi har fyra enhjulingar också, mest för att det är kul. Och nytillskottet är en hjuling, alltså ett ORB-wheel, också mest för kul.

Kärror

Frej sover som vanligt i sin kärra. Vi har satt i ett babyskydd så att han ska sitta extra säkert.
Frej sover som vanligt i sin kärra. Vi har satt i ett babyskydd så att han ska sitta extra säkert.
En utsliten barnkärra blev en lastkärra. Här fylld med 5 kassar grönsaker och en säck med 50 kilo spelt-mjöl efter en shoppingtur till grannen.
En utsliten barnkärra blev en lastkärra. Här fylld med 5 kassar grönsaker och en säck med 50 kilo spelt-mjöl efter en shoppingtur till grannen.
Lastkärran med vattendunkar.
Lastkärran med vattendunkar. Försök få in det i en bil! Den har också används för att frakta bl.a. kajak och virke.

Vi har fyra kärror. En kärra till vårt barn, en utsliten barnkärra till att frakta vardagssaker, en lastkärra för att frakta större och tyngre saker samt en barnkärra i reserv som nu mest har fungerat som sovplats till en av hönorna vilket resulterat i att den blivit nerbajsad (INTE OK!!!)

Annat mer eller mindre sjukt viktigt

En arsenal av lampor
Reflexvästar och lösa reflexer å kärrorna
Hjälm (såklart!)
Headset
Dubbdäck på vintern
Massa varma kläder

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s