Frakta barnvagn på cykel

Att frakta barnvagn med cykel, hur gör man?
Oj, som vi har experimenterat med detta! Nu senast när hela familjen skulle på utflykt till Norrköping ville vi t.ex. få med barnvagnen också från hemmet till tågstationen. Detta dilemma med att frakta barnvagn med cykel är för oss inget nytt och vi har löst det på många olika sätt genom åren. För skoj skull kan vi ju ta en liten tillbakablick innan vi kommer till den för tillfället med praktiska lösningen för oss.

Vi har:

 • haft barnvagnens handtag fastsurrat i pakethållaren och själva vagnen rullandes på alla fyra hjulen (kan inte rekommendera det, det vobblar lätt)
 • samma som ovan fast med barnvagnen lutad så att endast två hjul haft kontakt med marken (dock samma problem med vobblet)
 • DSC00002Haft kärran som en ryggsäck på ryggen (dock bara Jon som fixat det. Han hävdar att det var ju inga problem men att man kanske borde ha en lite större kropp (eller mindre vagn?), va tränad och ha en rejäl portion vilja för att det ska funka. Dock heller inget att rekommendera om man inte känner sig supermachostark nån dag och vill impa lite extra)
 • använt en av de cykelkärror som vi har som också kan användas som barnvagn. Inte fusk, bara multifunktion. Lite meckigt att bygga om från cykelkärra till barnvagn, (men ingen av dessa lösningar är ju supersmidiga så…) men har barnen somnat och man ska ta en promenad utan cykel på stan är denna lösningen med barnvagns-cykel-kärra helt rätt väg att gå.
  1620665_10152907320832662_1363975374_n
 • haft barnvagnen i en kärra bakom cykeln och barnen i/på en annan cykel.
 • haft dubbla vagnar efter cykeln så att man både kan frakta ner barnen och kärran. Det ser kul ut, det är lite tungt i uppförsbackarna. Man blir ett långt ekipage så tänk på svängradien och se till att lasta vettigt så att du inte får problem i nerförsbackarna. Låga hastigheter!
 • Haft kärran fastspänd bakpå en vanlig barncykelkärra (se modellen på bilden ovan) men det klarade inte kärran. Kärran blev för baktung så heller inget optimalt.
 • Haft kärran på stan så att man inte behöver frakta den hem och tillbaka när den mest används just i stan.

  Sen kom lådcykeln!

 • såklart haft barnvagnen i lådan (praktiskt förutom att barnen har svårt att också få plats i lådan då)IMG_4042
 • haft barnvagnen fastsurrad längst fram på lådan (Bra för att barnen får gott om plats med svårt att surra om man inte är van vid sånt)IMG_6574
 • hittat den just nu optimala lösningen där vi använder vår utbyggnad av lådcykeln som en liten hylla som barnvagnen kan vila mot. Det blir då mycket lättare att surra fast den. Det blir dock lätt framtungt.

Lite mer bilder på utbyggnaden för den som är intresserad. Den har modifierats lite efter detta, men grunderna är samma. Vi har tagit bort den främre väggen på orginallådan och bytt ut den på fyra skivor varav den understa är stabil medans de tre andra är gjorda för att vara tunna och lätta.IMG_5526 IMG_5527 IMG_5528 IMG_5529 IMG_5530
Det är när förlängningen är som på bilden ovan som den är toppen att ha barnvagnen på. IMG_5531

Så, där har ni hur man kan göra för att frakta barnvagn på cykel. Eller massa annat otympligt också för den delen 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s