Headset kärlek!

Det finns många aspekter på det här med relationer, men att kunna kommunicera det är väldigt viktigt. Det är så viktigt att Jon och jag har skaffat och varsitt headset som vi använder när vi cyklar. När min make först presenterade idén var jag skeptisk. Det kostade (enligt mig då) mycket pengar och det var lite väl saftigt att lägga dem på nörderier. Men det har visat sig vara värt varenda krona.
Det headsetet vi har är egentligen till för motorcykel och är köpt på ebay. Det kommunicerar via bluetooth och säger sig ha en räckvidd på 500 meter i fri sikt (vi har testat och den klarar garanterat 300 meter, sen kom granskogen så mer vet vi inte).
Det funkar så bra! Som småbarnsförälder har man svårt att hitta tid att prata med sin partner men nu blir varje cykeltur en stund bara för oss, utan disk, barnskrik och vardagsmåsten. Våra ”VA?? JAG HÖR INTE! DU MÅSTE TITTA HIT NÄR DU VILL SÄGA NÅTT! PRATA HÖGRE!!! har bytts ut mot riktiga konversationer och ibland t.o.m viskande busande med medtrafikanter i stil med ”kolla vilken tjock hund!” eller ”om du cyklar före kan jag kolla hur många som vänder sig om och kommenterar cykelkärran”.
Det är också mycket mer trafiksäkert nu när vi cyklar på rad istället för i bredd och vi kan dessutom förvarna varandra för t.ex. bilar, isfläckar eller andra hinder och farligheter. Dessutom måste jag ju erkänna att man känner sig lite cool med headset.
Nästa steg blir att skaffa ett headset till sonen som han kan ha i sin kärra så att även han kan kommunicera med oss. Men än har han inte lärt sig prata så det blir inte aktuellt på ett tag.
Länge leve kommunikationen! Länge leve relationen!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Headset på plats! Och sonen Frej åker på ryggen i sin stolsryggsäck.

Annonser

3 comments

  1. Verkar grymt bra och behändigt. Hur fungerar det med sprak och liknande vid fartvind? Tänker då när man kommer upp i hastigheter över 30 km/h.

    • Det funkar utmärkt! Man kan ställa in volymen så det funkar även med mössa över öronen eller i mycket vind och höga hastigheter. Spraket uppkommer först när man har för långt avstånd mellan varandra eller när det är mycket emellan typ träd, hus osv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s